♂ Imbi

Nem: Ivartalanított kan

Születés: 2011. 

Imbi egy nagyjából 2011-es születésű ivartalanított, mali-szerű kan kutyus, aki 2013-ban került be a menhely gondozásába. Története nem éppen egyszerű és bonyodalommentes. Előéletéről semmit se tudunk, azonban az hamar kiderült róla, hogy korábbi szocializációtól mentes környezetben nevelkedett fel, így hiányosságok léptek fel nála: a kutyákkal való viselkedése. Sajnos a menhelyi körülmény az ezzel való foglalkozásra nem a legmegfelelőbb helyszín, így hamar pártfogásába került egy lánynak, aki rendszeres sétáltatásokkal és türelemmel próbálja Imbit azóta is fejleszteni ezen a területen.(Nyújtsd a kezed-mentorprogram tagjaiként) Nem kevés sikerrel! Itt azonban elkerülhetetlen megemlíteni, hogy a trenírozások során fény derült arra is, hogy Imbi nemcsak, hogy könnyen tanítható, de természetesen igényli is az efféle agytornákat. Trükköt trükkre halmozva okul a mai napig.
Kihagyhatatlan rész történetében az, hogy 2014-ben örökbefogadták, azonban költözés miatt 8 hónap múlva visszakerült a menhely kapui mögé. Ez idő alatt kutyaiskolába is elkerült, otthoni körülmények között azonnal szobatisztává és családtaggá vált.
Elérkeztünk a jelenhez. Nagy eseménynek van elkönyvelve, hogy az idei év nyarán Imbi és mentora részt vettek a Ludus Run nevezetű futóversenyen, ahol Imbi 11 (gazdikereső és már gazdisodott) társával nyújtott nagyszerű teljesítményt a 6 km-es út különböző akadályain átkelve. Erről mappájában csatolunk is képet. Igazi sportkutya? Igazi. Összegezve: igen, ő foglalkozást igényel és igen, nem ő a legkönnyebb eset. A leendő gazdának tudatosnak és következetesnek kell lennie. Azonban elárulunk egy nem is olyan nagy titkot: megéri! Megéri, mert rettenetesen szuper kutya. Megéri, mert annyira könnyen az ember szívébe lopja magát. Megéri, mert nagyon megérdemli már.

További infók Imbiről a menhely weboldalán, IDE KATTINTVA érhetők el.

Az örökbefogadás szabályairól pedig ITT lehet olvasni.*


(A képek megtekintéséhez javasoljuk a galéria nézetet - katt az első képre!)


*Szeretnénk felhívni a leendő gazdik figyelmét, hogy az örökbefogadásnak van egy egyszeri díja, melyről sajnos nem áll módunkban lemondani. Egyrészről azért, mert a menhely jelentős bevételi forrását jelenti, másrészről pedig a komoly szándék jeleként tekintünk rá. Reméljük, ez senkit nem tántorít el az örökbefogadástól, hiszen egy csekély összegért így is egy oltott, féreghajtott, minden szükséges kezelésben részesült, ivartalanított kutyát kap, kezdőcsomaggal, valamint kedvezményes tápvásárlási lehetőséggel.